Roleplay Rules

Roleplay Regels

Algemeen Reglement

1. VDM (Vehicle Deathmatch):

Verstaan we zonder enige vorm van kwalitatieve Roleplay mensen doodrijden of explosies veroorzaken door bvb. tegen een benzinepomp te rijden. Dit is niet toegestaan. Ook mag jij je voertuig niet als wapen gebruiken.

2. RDM (Random Deathmatch):

Verstaan we onder mensen slaan/steken/schieten zonder enige vorm van kwalitatieve Roleplay. Dit is niet toegestaan. Je moet iemand altijd de kans geven om aan je eisen te voldoen.

3. Met bepaalde woorden schelden:

Schelden met het kanker IC en/of OOC wordt niet getolereerd en zal resulteren in een permanente ban.

4. Fail RP:

Valt onder slechte of niet-kloppende roleplay waarbij er iemand daadwerkelijk benadeeld wordt of het uiteindelijk niet realistisch blijkt te zijn. Je moet er altijd voor zorgen dat de Roleplay zonder problemen en zo realistisch mogelijk loopt.

• Bijv, je hebt ruzie met iemand en je bezit een wapen en je schiet diegene neer omdat hij een scheldwoord zegt, Dit is een slechte RP die niet kloppende is. Bouw dit uit tot een wel kloppende goede RP

5. Value of life:

Je moet altijd je leven waarderen en spelen alsof gewond raken of vermoord worden echt het einde van je leven betekent waar alles van af hangt. Als iemand je benadert en je bent duidelijk in een minder sterke positie (bijvoorbeeld geen dekking hebben of de persoon heeft een wapen op je gericht en jij hebt nog geen wapen beet), zul je gehoor moeten geven aan de eisen van die persoon. 

Een aantal voorbeelden: 

 • Je hebt een wapen in je hand en iemand benadert je van achteren en richt het wapen op je achterhoofd en zegt dat je je handen omhoog moet doen.

 • Je hebt je wapen in je zak en je tegenspeler heeft een wapen direct op jou gericht en zegt dat je je handen omhoog moet doen.

 • Je bent chauffeur van een voertuig en iemand richt een wapen op je en zegt dat je moet uitstappen Dus: Ben jij in het nadeel qua positie / dekking / wapen dan zul je moeten luisteren.

6. New life rule: 

 • Je mag niet meer aan de RP scenario mee doen waar je dood/ zwaar gewond bent geraakt. Praat ook niet met de persoon die dood/ zwaar gewond is over zijn/ haar scenario waar de persoon bij is.

 • Voor gangs blijft de basis wel bestaan vanuit die basis kan je wel een nieuwe RP scenario starten. Bijv ruzie met een andere gang

 •  Je mag wel terug naar je huis, garage, ziekenhuis, politiebureau, depot, cardealer, banken ( alleen om geld te halen niet beroven ), winkels ( om eten, drinken etc te kopen niet beroven), werkplek die je van uitzendbureau hebt aangenomen of whitelisted jobs.

 • Jij bepaald zelf of je dood bent, niet iemand anders. (Als je jezelf dood verklaard krijg je ook een character wipe).

 • Wanneer je in het ziekenhuis spawnt dan wordt de new life rule geactiveerd dat betekend dan dat je al je spullen inclusief je geld dat je cash bij je hebt kwijtraakt. Daarnaast mag je 15 minuten niet meer op de locatie komen waar je voor het laatst was. Ook vergeet je de laatste 15 minuten en mag je de laatste 15 minuten niet gebruiken. Je vrienden en je werk mag je wel onthouden.

7. Bug abuse:

Het gebruiken van exploits ofwel fouten in het spel. Wanneer je een bug ontdekt geef je dit aan in een ticket. Misbruik maken van een bug is niet toegestaan en zal leiden tot een permanente ban

8. Combat logging:

Onder combat logging verstaan we uitloggen tijdens een roleplay situatie. Bij bijvoorbeeld een achtervolging door de politie, een gijzeling of na het vermoord zijn, is het onder geen enkel beding toegestaan om de stad te verlaten. Indien je echt heel dringend weg moet, meld je dit via OOC.

 • Mocht het voorkomen dat je toch met spoed moet uitloggen, dan graag een afspraak maken met de desbetreffende persoon om de roleplay te hervatten. Gebeurt dit niet of komt één van de twee partijen deze afspraak niet na? Dan zal dit vooralsnog worden gezien als combat loggen.

9. Character breaken/OOC in de stad spreken:

Je moet ten allen tijde in je character blijven, ook ‘snachts. OOC zaken worden in de spreekkamers besproken/of in je ticket na de RP.

10. Cheaten:

Het gebruik van mods etc. en cheaten in game is ten strengste verboden.

11. META Gaming:

Je mag nooit informatie in character gebruiken die je buiten de stad hebt vernomen. Zoals stream snipen is ten STRENGSTE verboden en zal bestraft worden.

12. Het doorgeven van vuurwapens en attributen: 

 • 12a. Politie mag niet hun attributen verkopen of weggeven aan andere.

 • 12b. Burgers mogen geen vuurwapen, taser, wapenstok, handboeien of zaklamp van politie of andere hulpdiensten afnemen.

12. Het uitbuiten van een aardbeving:

Je start geen overval of criminelen activiteiten net voor een aangekondigde aardbeving. Daarnaast wacht je met overvallen of criminelen activiteiten tot 15 min na een aardbeving. Politie mag niet flitsen 15 min voor of na een aardbeving, dit om burgers de kans te geven terug naar hun huidige positie te gaan.

13. Power Gaming: 

Acties uitvoeren waardoor de tegenpartij geen kans heeft om de RP te sturen en/of aan mee te doen. Mooi voorbeeld hiervan is iemand niet de kans geven om aan jou RP mee te doen ( vanaf afstand/ van voren handboeien omdoen, Niks zeggen en escorteren uit het niets, met 5 personen in een 2 persoons auto.)

14. GTA Driving: 

Ga hier verantwoordelijk mee om. Vanuit stemming ronden is dit toegestaan. Echter zijn er ook punten waarvan wij zeggen dit is niet toegestaan. Deze punten vind je hieronder

 • Gedraag je in of rondom om het blokkenpark. vaak zijn daar nieuwe mensen voor informatie. Prima dat je wat harder rijdt maar ga niet over stoepen rijden etc. 

 • Vliegen over bergen met je auto. Het is prima dat je met een sportauto de bergen in duikt, hou er wel rekening mee dat je niet een sprong maakt van 30 meter hoog dit overleef je normaal niet. Kleine sprongen is geen probleem. 

 • GTAV jumps zijn hier uitzondering van en mogen dus wel genomen worden.

17. Stelen van overheidsvoertuigen: 

Hierbij hebben we het over Ambulancevoertuigen. Deze mensen zijn levens redden en daarom besloten dat je geen voertuigen van Ambulance mag stelen. LET OP!!! Politie mag wel met mate. Politie is verantwoordelijk om hun voertuigen op slot te zetten. Zonder RP reden instappen bij een politie agent in de auto MAG NIET!!!

18. Onnodig PM’en en taggen van staffleden:

Wanneer er iets fout loopt met bijv: een RP of je wilt een beslissing aanvechten dat een bepaald stafflid heeft gemaakt, dien je een ticket aan te maken. Privé DM’en en onnodig taggen in Discord is niet toegestaan.

19. Bepaald gedrag vertonen:

Je gaat niet zomaar: onnodig schelden, grof zijn, vrouwonvriendelijk gedrag vertonen, iemand onrespectvol behandelen, iemand beoordelen omwille van seksualiteit of uiterlijk.

20. Vrienden als gijzelaar nemen:

Het is verboden om een vriend of iemand van je groep als gijzelaar te nemen. Persoon die je gijzelt mag je geen banden mee hebben.

20a. Bij een bankoverval is het niet toegestaan om een super auto te gebruiken.

21. Bepaalde kledij voor burgers is tegen de stadsregels.:

• Kleding van overheidsdiensten is verboden.

• Blokkenpoot kledij is verboden. (ben je nieuw en heb je een fout gemaakt maak even een /report in de stad.(edited)

22. Stemherkenning is tegen de stadsregels:

Wanneer iemand een masker draagt, mag je de persoon niet herkennen aan de stem. Wanneer iemand geen masker draagt, mag je iemand herkennen aan de stem.

 

23. Na bepaalde verwondingen verder lopen:

• Ben je 3x geraakt door een taser ben je niet meer in staat om te lopen door hoge voltage

• Ben je gestoken met een mes is het logisch dat je soms moet stoppen met rennen om druk op je wond uit te voeren.

 

24. No Crime Zone/ Green Zone:

Dit zijn plaatsen waar geen geweld toegepast mag worden.

• In apartment is het niet toegestaan om geweld te gebruiken.

 

25. Overvallen

Je kan spelers niet verplichten om hun spullen te verkopen en/of geld van de bank af te halen.

 

26. Reports 

Bemoei je niet met report tenzij je 1 van de partij bent. Heeft de staff je mening nodig dan vragen ze er wel om.

 

27. Gijzelen 

Je mag niet dezelfde gijzelaar gebruiken. pas de volgende dag mag je weer dezelfde persoon gebruiken.

 

28. Kleding Overheidsdiensten 

Het is niet toegestaan om kleding van overheidsdiensten te kopen in de winkel. Of om deze kleding te dragen als je niet voor de overheid werkt.

 

29. Mulitkarakter:

 • Één karakter kan niet OVERAL bij betrokken zijn. Ben jij ambulancemedewerker en wil jij ook wel eens wat crimineels doen? Maak dan een nieuw karakter aan en bouw hier een legitiem roleplay verhaal omheen overleg dit eventueel met de staff.

 • Meng jezelf niet ongewenst in de roleplay van andere. Sommige spelers zijn misschien dagen bezig met een scenario voor te bereiden en jij dient je hier dan ook niet ongewenst in te mengen.

 • Werkt een bepaald karakter niet in jouw voordeel, denk er dan over na om dit karakter af te sluiten en een nieuw karakter te verzinnen.

 • Geld en spullen overzetten naar een 2de karakter mag niet, wil je dit wel doen overleg dan met een stafflid. Hier zal een geldige reden achter moeten zitten!!!

 

30. NRP ( Non-Roleplay): 

 • Cop Baiting – uitlokken van reacties van overheids diensten zonder enige reden. Dit telt ook voor Ambulance.

 • Relogggen als je neer bent gegaan.

 • Onrealistische jump maken als persoon ( je springt in het echt ook niet van een flat).

 • Onrealistisch lang zwemmen.

 • Speler die last van aardbeving heeft en geen bericht geeft. (laat even in discord weten dat je een aardbeving hebt gehad en probeert weer zo snel mogelijk in te loggen.

 • Tanken tijden een achtervolging. Dit mag alleen wanneer je 5 minuten lang geen politie/personen achter je aan hebt. Let op politie is nog wel opzoek

 • Auto repareren tijdens een achtervolging.

De hier bovenstaande voorbeelden zijn van negatieve invloed op de Roleplay doe dit dan ook niet. 

31.Geld & Overig criminele activiteiten:

 • Heb je meer dan 3500 contact geld op zak dan heeft de politie de mogelijkheid om alles af te pakken voor onderzoek. Hier zal jezelf met bewijs moeten komen hoe je aan dat geld komt.

 • Je contant geld kan worden afgenomen door politie bij een heterdaad winkel overval. En het is ook verboden om iedere keer kassa’s te legen en alles snel op je rekening te zetten via de atm’s in de winkels. Het gaat om balans en geven en nemen in Roleplay.

 • Je mag 5 Joints op zak hebben of 5 gram wiet ( 1 Zakje ). Alles daarboven valt niet meer onder gebruikers hoeveelheden. Dealer locaties mogen onderling verkocht worden maar voor redelijke prijzen…Merken wij dat dit uit de hand loopt dan zullen er minder dealers in de stad zijn. En wij zullen het bedrag in beslag nemen. (Probeer hier een leuke rp situatie van te maken) Wachten voor grotere ripdeals op de dealer locaties is verboden!

 

32. Blokkenpark:

Het is verboden om Blokkenpark als hangplek te gebruiken. De politie of staf zal hier dan ook tegen optreden. Wij willen voorkomen dat er grote groepsvormingen ontstaan of dat mensen AFK zullen staan op het bekende blokkenpark. Natuurlijk mag je hier wel gewoon komen maar niet met 10 man om maar gewoon even te staan en te kloten. Houd er rekening mee dat hier nieuwe personen rond zullen lopen en ook hun zijn welkom en zoekende.

 

 33.Wapens: 

Wapens die groter dan je handpalm zijn en niet meer verborgen kunnen worden in je binnenzak dan is een rugzak of schoudertas VERPLICHT!

 

34. Bepaald gedrag rondom Politiebureau en de gevangenis.

Mensen doodslaan/aanvallen rondom het politiebureau of de gevangenis is niet toegestaan, dit omdat in het echt hier talloze agenten/bewakers rondlopen en dit dus niet mogelijk zou zijn. Natuurlijk mag je wel je vrienden bevrijden uit de gevangenis, dit mag zodra ze gejailed zijn.

 

 36. Roleplay verstoren.

Het is niet toegestaan om je zonder goede reden je te gaan mengen met een roleplay scenario. Bijvoorbeeld als een agent bezig is met een staande houding ga je niet allemaal domme vragen stellen aan de agent of ga je rondjes om de politie heenrijden.

 

37. Overvallen

Het is belangrijk dat er bij een overval zowel van de politie als van de criminelen goede roleplay komt. Daarom wanneer de politie aan Fail-RP doet tijdens het scenario hebben de criminelen recht om met de buit te vluchten zonder dat ze gepakt mogen worden. Maar doen de criminelen aan Fail-RP dan worden de criminelen opgespoord met behulp van de staff en moeten de criminelen de buit inleveren en hun celstraf uitzitten.

 

38. Twitter

Op twitter is het niet toegestaan om mensen te zoeken voor je criminele organisatie of om mensen te zoeken om criminele klusjes voor je te doen. Deze personen moet je in roleplay tegenkomen en aansturen. Het is ook niet toegestaan om met de politie te communiceren via twitter bij bijvoorbeeld een overval. Want twitter is nou eenmaal niet een platform voor criminelen.

 

39. Bans omzeilen

Het is niet toegestaan om een ban te omzeilen door bijvoorbeeld een VPN, ander steam account of een andere computer. Zodra wij dit merken ontvang je per direct een permanente ban op zowel FiveM server als op de Discord

 

40. Overige bepalingen 

Het is niet toegestaan om iemand op zijn stream op te zoeken of zijn roleplay ervaring te verpesten. Het is toegestaan om meerdere karakters alleen mag een karakter met een whitelisted job niet betrokken zijn bij criminele activiteiten zoals het overvallen van een winkel. Mocht je karakter hebben met een whitelisted job en een criminele karakter, dan is het niet toegestaan om informatie van je andere karakter te gebruiken op je criminele karakter.

Geld en spullen overzetten naar een specifieke karakter van jezelf, naar een andere karakter van jezelf is ten strengste verboden.

Versie 2 | 13 september 2022 – 09:38

 

Je kant onze files niet stelen NERD